www.usaraud.ee  >

 Liikmetele:

 Kasutajatunnus:
 Parool:
Registreeru liikmeks!

Autopäevikud > Cadillac Eldorado 1989


  Viimane sissekanne | 3 viimast sissekannet | Kõik sisseakanded (36) tagasi

 Cadillac Eldorado 1989

 Omanik: mats36

Auto siiamaanised seiklused minuga 25.09.2007
Ostsin selle tibukese siis 2007 aasta Juunis, nimelt 1. või 2. kuupäeval. Autoga sai koju sõidetud, tundus vägagi mugav ja normaalne. Mõni nädal hiljem maale minnes ja tagasi tulles hakkas imelikku kärsahaisu sõidu lõpus tulema, sain aru et õli lekib, hetkeline kahtlus et käigukasti tihend laseb läbi...Plaanis teha veel keretööd, värvimine ning muud nipet-näpet. Hetkel seisab auto garaazis.

Kirjeldus autost: Mugav ning jõuline kupee. Paras masin üksi/kahekesi kulgemiseks. Hääl võiks olla mehisem, kuid siiski muusika minu kõrvadele. Tõmbab tumeda katuse ja tumedate istmete tõttu palju kuumust ligi, ning kaua päikese käes olles istud autosse nagu ahju.

Uuendan kui midagi on muutunud
Parandused/Vahetused 10.10.2007
Nii...vahetatud on siiamaani autol tagumised küünlad(esimestel päevadel) ja küünlajuhtmed mis said peale eile, käisime siis ringil ka et testida auto reaktsioone, väga mõnus oli...kohe teine tunne oli sõita temaga.

Aga siis paranduste juurde. Teihtud on järgmised asjad: stange paika tõmmatud, tiib enam-vähem sirgeks kopsitud ning tuli sirgeks pandud. Rohkem polegi jõudnud teha.
-------------------------------------------
Auto sai uued piduriklotsid, ja uued amordi tolmukaitsmed, peale selle sai veel ka plastipüstoliga mõningad jupid kokku pandud juhipoolsel esitulel.
---------------------------------------------
Teisipäeval(30.10.2007) sai toodud romulast masinale uued uksepolstrid ja käetoe laegas(mis oli puudu)millalgil saab need ka külge pookida.

Uuendused peagi..
uksepolstrid Käetoelaegas
Ideed arenevad 29.11.2007
Terv,

Väike to-do list:

vahetada käigukastipõhja tihend
juhipoolse esitiiva ots(mida on väääga raske leida)
ette tulede alla liistud(pagasnikus)
seest lae polster kinni panna(ripub hetkel)
uksepolstrid vahetada
ja veel nipet-näpet
Talv... 09.12.2007
Nonii...auto muidugi seisab garaazis. Ülevaatuse aeg läbi(jäi käimata enne talvekorterit..) ,kevadel lööb hääled sisse ja läheb tegemiseks jälle. Peaks embleemid tellima USA-st, toonkile maha võtma(vist külma ilmaga pole hea idee)..

To be continued...

---------------------------------------------------------
Jõulud läksid autol suht üksildaselt, pole teda novembrist saadik näinud kuna ei ole mõtet pimedaga minna vaatama...
Selles aastas üritan teda veel näha :)
Muutused 19.01.2008
Niisiis...

Autol on tulemas see juhipoolne tiivaots, tänud kasutaja DevilDeville-le kelle kaudu sai asju aetud. Aku oli ka vahepeal tühjaks saanud, laadija otsa ,laadisin täis, läksin proovima ning koheselt ta käis...

Plaanis siis soojematel ilmadel ja uues garaazis elektritöid teha. Nagu näiteks cruise control tööle saada, mis ei töödanud juba eelmise omaniku käes. Kunagi ehk ka siis istmetele uus nahk(hakkab juba väga praguliseks ja karedaks minema).Ootavad oma aega ka uued uksepolstrid keldris!

Järgmiste uuendusteni...
Toonkiled maas!! 02.04.2008
Niisiis...täna sai maha võetud toonkiled mille üle mul on väga hea meel, et sai lõpuks käsile võetud. Nüüd vaja lasta väike kindlustus teha ja siis vurab ülevaatusele... ''Wish me luck!''
Tiivaots käes! 25.04.2008
Suured tänud kasutaja DevilDeville-le kes aitas selle jupi tellida ja Eestisse saata! Nüüd saab lõpuks Eldo ka värvimisse viia ja ABCS-iks valmistuda...
tiivaots tiivaots 2
Ülevaatuse üritus. 11.05.2008
Niisiis...ajasime tolmusest garaazist iluduse välja ja põrutasime ülevaatuspunkti poole...tuju oli hea. Kui olime jõudnud aga ÜV-le, sai oodatud oma tund aega või nii järjekorras. Tuli meie kord sisse sõita. Peaaegu täpselt sellel hetkel kui ma sisse istusin autosse tuli ülevaataja ja ütles, et sellel autol peavad olema kollased suunatuled... Kurat ma seletasin temale pikalt ära, et kuni 1997 aasta autodeni võivad punased suunatuled olla , et kui on võetud Eestisse 89 aasta auto punaste tuledega siis peab ka läbi minema...tema aga valesti arvele võetud valesti arvele võetud ei ma ei saa teha ja bäbäbää. Kuigi see kutt lubas, et tule ma teen kindlalt ära sulle. Next...
24. Mai 25.05.2008
Ülevaatusega siis korras, puhta lehega läbi. Suunatuled jäid samaks :D
Sai maal peale ülevaatust toonkilede liimi maha nühitud. Avastasin ka, et keegi on mu püsikiirusehoidjaga jamanud ja vaakumtoru pihta pannud, survetoru oli ka sisuliselt ribadeks seal otsas...ja ma otsisin viga juhtmetest, võta või jäta..:D. Aga nüüd on rõõmus meel, et ülevaatus tehtud ja saab suve ilma probleemideta ringi vurada...
Tööd võivad alata! Roomame auto ümber :D 25. Mai...kojusõiduks valmis! Perepilt..igapäevane Deville paremal, Pühapäeva Eldorado vasakul. Mõlemad minu ''lapsukesed'' :D
Esiots lõplikult koos.. 16.06.2008
Sai siis väike värv peale lastud tiivaotsale ja läks autole külge. Samuti sai ka pandud ''filler''-id esitulede alla. Selle suve saab ära sõita(kui näete siis ärge pange tähele vähe mõlkis juhipoolset esitiiba). Talvel läheb vist täie rauaga värvimisse, kui plaanid oma kohal seisavad.
Enne Pärast (väheke halb pilt)
Uus raadio. 10.07.2008
Kuna eelmine viidi minema autost siis ostsin uue.
Selline ta on Päriselt juba autos Tulukestega, väheke eputamist ka 88,80 kanalil
Nonii siis... 10.08.2008
Tuli ka aeg kui Eldol jälle midagi viga on. Nüüd siis parempoolne taguamort. Proovisin ka vanat sumpsi kõrgemale tõsta, aga hakkas nii vasta põhja käima, et lasin allapoole tagasi. Leidsin õnneks mureda kummi asemel korralikuma.
Audio alalt.. 26.08.2008
Tuli meelde üks asi. Kui vahetasin uksepolstreid, siis keegi oli aretanud võimsamad kõlarid uste sisse. Nüüd siis selge, miks väga hästi mängib :D.
Uued taguamordid lõpuks! 24.10.2008
Okei, tulid siis eile ära uued taguamordid. Tõin täna ära koju, maksma läks muude jubinatega kokku 4010.- (Top Parts).

Tulevasel nädalal puhkus, siis katsub ära vahetada!
Amordid + jubinad Amort Uued kinnitused
Toimetused 27-29. oktoober 29.10.2008
Amordid vahetasin ära. Alustasin parempoolse amordiga...jurasin 3h sellega kuni lõpuks võtsin relaka ja lõikasin mutri alt poldi maha, et kätte saada. Uus amort asemele, tehtud, järgmise juurde, vahetasin alla 20 minutiga ära.. 29. hommikul vahetasin õli ka ära. Sõidab kohe paremini nagu alati.
Rool 30.01.2009
Nonii, pole ammu kribanud midagi. Sai tellitud uus rool netist. Vana rooli taasnahatamine oleks läind pea 1k rohkem kui uus rool osta :D. Igastahes, mõned pildid ka siis uuest roolist, kui ära vahetan, siis lisanduvad ka vana rooli pildid :D :
eest ja tagant
Rool 2 29.03.2009
Sai teine ära vahetatud.
vana närakas uus rool uus rool 2
Maipühad 03.05.2009
Kruisile mina ei jõudnud. KUID, selle eest käisin tiiru maal ja näppisin üht-teist. Tagumine ots pumpab end üles jälle. Veidike varem sai mõningad embleemid külge topitud. Kui maalritel aega jätkub, siis katsun ka lasta tolle tiiva üle võõbata.

ABCS-il kohtab kindlasti
Nii sõitsime siis sinnamaani, lülitist klõps ja pumpas tagumiku ülesse. Nüüd on teised lood Käib töö ja vile koos, juhtmed kõik üle tinutatud, tagument pumpab nüüd iseseisvalt ülesse Ilus kuldne Eldorado embleem sai kinnitatud Võrele ka ''Cadillac Eldorado'' embleemi
Puhkus 20.05.2009
Tere jälle. Sai taas auto ette võetud, seekord puksid.
Vasakul - tipptaseme tehnoloogia, isearetatud reaktiivvarda puks kellegi meeriklase poolt. Paremal aga mõttetum puks nagu ta peab olema.. Ei ole lihtsalt sõnu.. puksid, vasakul uus, paremal mõistagi vana Vana jura.. Mõnuuuuus, õli + muld/muda/tolm or whatever. vihjeks, et karteripõhja tihend läbi :D Uusi ei taha kohe kilestki välja võtta.. Kiire pilt opereeritavast Väheke igavust ka, selline on see numbrike tühikäigul alati olnud
Pesu 08.06.2009
Suvele vastu puhta autoga! Sain ka minagi lõpuks ameerika meeste laisa eluviisi osaliseks. Survepesu tõi kõik lagedale. A noh, vähemalt sai auto puhtaks, rehvid ka nagu tutikad all, ei uskunud elusees, et saan whitewallid nii puhtaks, survepesu ei aidanud midagi, tavalise lapiga üle nühkida ja väga bueno. Pilte kah.
Survepesu + meeriklaste laiskus = pooleldi haljas kapott Peseme aga puhtaks Puhas (Y) Teise nurga alt kah Maasikas Kroooooom Peale looduslikku kuivatust
Loendame päevi 29.06.2009
Nii, kapote sai maha tõstetud ja katsub tiheda töögraafiku vahel sipsata värvimisse. ABCS läheneb meeletul kiirusel :D
Kapott 02.07.2009
Värvitud. Väga kena sai võrreldes varasemaga :D
Enne Pärast, ilma kroomjubinateta Kroomjubinate paigaldus Lõpptulemusega väga rahul Nii sai sõidetud kapotile järgi
Õlid, õlid 17.08.2009
Pikemat aega juba on kuskilt õli tilkunud väljalaskekollektori peale, jube kärsakas alati...siiani mõtlesin, et karteripõhja tihend...tegelt on klapikambrikaane tihendid samuti. Üritusi enam ette väga ei tule. Kuna sai garaaz ka puhtaks tehtud/osati laiali lammutatud, siis tekkis ruumi juurde, ja salapärasel viisil hakkasid ka laes lambid põlema, siis saab talvised õhtud veeta tihendite vahetusega.
Ülevaatus 2009 07.11.2009
Tehtud, puhas leht nagu naks :D

Pidurid - super, amordid - super, 183k sõitnud mootor, töötab nagu 8. maailmaime. Mehaanikud räägivad, et nii vanal autol peaks ikka mingi puterdus mootoris sees olema, aga sellel ei ole. Hästi hoitud.
Esiots kaalus umbes 1050kg vms, taguots 600kg. Vasak esiamort oli 80%, parempoolne 82%, vasak taguamort oli 64% ja parempoolne 67%. Pidurid näitasid suuri suuri numbreid..Tagumiste punaste suunade üle ei mögiseta ka enam, kuigi eelmine aasta mainiti. Üldiselt väga väga rahul ja hea meel kohe.
Talveuinak 13.11.2009
Lõpuks ka aeg see autu panna talveks ära. Ülevaatus tehtud, suuremaid probleeme pole, enne garaazi jätmist veel kapoti alt tolmuvabaks ja siis suve ootama. Õnneks saab nüüd käia vahest vaatamas, elektri olemasolu tõttu.
ABCS 2010 10.07.2010
Tervist,

Ürituselt tagasi...lõppes seekord natuke halvalt. Autul läks vist veepump õhtale omadega. Äkitselt hakkas laupäeva lõunal räiget häält tegema, inimesed tänaval vaatasid ja kommenteerisid et oo näe mootoris loks sees. Tulin pigem ära kui lasta sellel veal haududa ja veel hullemaks minna. Kartsin, et pühapäevasel kruisil annab otsad kah.

Õnneks jõudsin ilusti koju. Trehvab järgmisel uuesti.
Veepump 12.07.2010
Niisiis, sai see saatuslikuks saanud veepump ära vahetet. Õnneks oli top partsis riiulis olemas, 880.- .

Kone pelib nagu uus ja nagu poleks midagi kunagi olnudki.

Ise ka imestasin et kuidas see jahutusvedelik niikaua seal sees on olnud, kui tihendit polnud ollagi, ka salapärased kärsahaisud tulid lõppkokkuvõttes sellest välja tilkuvast tosoolist. Nüüd peaks olema ka haisud kadunud.
vana närakas vana närakas 2 olematu tihend uus ja ilus uus ja ilus 2
Enne lõplikult tavlekorterisse minekut 26.09.2010
Nii,

Viisin ta küll talveks ära. Kuid enne seda käivitasin veel ja lasin tal tiksuda. Seisin ja kuulasin lihtsalt kui kenasti see mootor töötab. Mõtlesin, et olen ikka jubehea asja otsa sattunud. Suured tänud juba meie hulgast lahkunud sõbrale, kes mulle auto üldse pakkus.

Kahju muidugi, et mitte ühelegi kruisile pole see aasta jõudnud. Alati on midagi muud teoksil.
Meeldiv avastus 11.05.2011
Surfasin netis ringi otsides tähendust embleemi varjundile Coral tähendust. Kuna pagasiluugi pealt selle embleemi sissepleekind jälg juba ammu on. Kahjuks embleemi ennast kusagil näha pole.

Igatahes asja juurde pöördudes avastasin, et on olemas mingisugune ''Eldorado Coral edition''??? mida on valmistatud vaid loetud number. Ise ei oska selle koha pealt rohkem sõna võtta. Äkki mõni asisem Cadillaci inimene oskab mulle selgeks teha kas ta tõsiselt on mingi special edition või on hoopis tavalise Cadillaci müügiplatsi teema...

Avapaugule ei jõudnud sest ülevaatus ja kindlustus läbi ning pole aega olnud eluvaimu sisse puhuda. Soon... soon :D
Suvi 25.08.2011
Tervist üle pika aja. Hämmastav on see, et eldur nägi see aasta esimest korda päikest alles augustikuus. Ilmselgelt sai seda hooaega valelt jalalt alustatud kuna probleeme hakkas järjest ilmnema. Kõige suurem mure neist oli ülevaatus. Ei lastud läbi tagumiste suundade ja udutule pärast!?? Mis siis ikka.. tuli see raske koorem südamele võtta ja need tulukesed paigaldada.

Õnneks midagi rõõmsamat ka. Kunagi varaste poolt ära lõhutud pagassiluugi lukk sai vahetatud - oluliselt mugavam kui iga kord salongi hüpata pagassi avama. Lisaks sai nipet-näpet veel installeeritud. Nagu nt uus elektriantenn kuna vana otsustas erru minna. Samuti vidinatest uued klepsud tagaakendele - võib öelda, et said isegi kenamad tüdrukud kui eelnevad usa lipuvärvides beibed. Ka ette võrele sai kena Eldorado embleem pandud mis on kui kirsiks tordi peal... Tükk aega mõistatasin, et midagi on eest puudu.

Eeskujulik pühapäeva mashiina ta on. Imelik oli kohe sõita üle pika aja kui 50+% jalakäijatest pead pööravad. Ei ole üldse kohe harjunud sellise asjaga :)
Suunad ja udutuli - kõige mõistlikum variant minu silmis originaalis oranzid parktuled kästi ära vahetada kollaste vastu ja gabariittuled läbi lõigata embleemike võrel silesäärsed neiud kummagil pool
Varakult talvekorterisse. 03.10.2011
Nonii, ühesõnaga sai see hooaeg üldse vähe teistega sõidetud ning elts sai talvekorterisse juba varakult ära pandud. Garaaziõhtute sisustamiseks õnnestus mul välja võluda kaks küljetaskut.

Üleüldine tulemus jäi mulle täitsa sobiv. Küll pole originaal kuid sellegipoolest vägagi praktiline.
säärane ta sai külge monteerituna, mõnus pikk ja sihvakas - täpset mõõtu telefonile/rahakotile jne ning teiselpool külge monteerituna vähe ligem pilt telefoni mahutavusest
Uued suusad 06.01.2012
Nonii, lõpuks sai ka uued jalanõud koju lohistatud.
Väike fotojäädvustus
Toimetused 06.03.2012
Sai tänase seisuga ära vahetet õli. Natuke nipet-näpet ikka pidanud tegema nagu vanema auto puhul ikka - pigem niisama nokkimine. Siiamaani on auto end igastahes väga hästi ülal pidanud. :)
Kerge iluravi 11.05.2012
Oeh, lõpuks ometi sai kuskilt otsast alustatud - päris tervet autot korraga ei raatsi lasta värvida, pigem one piece at a time :)

Tehtud lõpuks siis juhipoolne tiib mis mitte kuidagi kortsust peast oma kohale ei istunud. Järgmiseks siis ehk kundepoolne uks ja sealt juba midagi edasi?
Mingine vana pilt mõned aastad tagasi uues kuues 1 uues kuues 2
Üle pika aja. 08.01.2014
Erinevatest põhjustest tingituna on Eldo istunud garaazis juba päris pikalt. Vaatamas olen käinud, kuid välja ajanud mitte. See aeg, mida siiani polnud tuleb taas tekitada. Mõned käivitused suutsin vana aasta lõpus veel teha, et veenduda teise elusolekus. Uskumatu, vurtsust käis ja nii vaikselt, et täitsa harjumatu kohe. Kevadehakul taas veerema ajama, muidu jäävad rehvid kandiliseks seismisest.
Müüdud 26.01.2015
Isend müüdud, läks Tartumaale.