www.usaraud.ee  >

 Liikmetele:

 Kasutajatunnus:
 Parool:
Registreeru liikmeks!

Autopäevikud > Pontiac Firebird 1967


  Viimane sissekanne | 3 viimast sissekannet | Kõik sisseakanded (8) tagasi

 Pontiac Firebird 1967

 Omanik: pfce

Klubi asutamine 16.05.2009
Klubi asutati Pirita Top restoranis kolme isiku Hanno, Olari ja Kristo poolt ja allorganisatsiooni leping BHRA ga allkirjastati EMV I etapil "Speedest Dunlop Racing" raames, Tartus 16 mai 09.
Pildistamine 07.07.2009
Maarjamäel Toimus 07 juuli 09 Firebird' ide kogunemine ja pildistamine. Selleks puhuks kogunesid 10 tulilindu suvisel päikeseloojangul. Kohal oli üks teise gen-i, üks neljanda gen-i ja kaheksa kolmanda generatsiooni autot. Osa pilte on siin tutvumiseks.


Suurem valik asub siin http://uudised.ekspressauto.ee/news/auto/article.php?id=24604715
ilusasti paarikauppa kõik rivis lippude vahel annab peaaegu logo mõõdu välja tulilinnud ümber omanikud keskel
Videolõigu tegemine 16.07.2009
Maarjamäel toimus videolõigu tegemine 16 juuli 09. Kogunesid neli Firebirdi, nendest üks Turbo Trans AM. Iga mees sai rääkida pikalt lugusid oma auto toomisest ja tegemistest auto juures, nagu näha videolt jõudis sinna osav tuleklappidega plaksutamine ja juttu mitte eriti kuna tuul oli tugev ning salvestus samuti lindile.

http://uudised.ekspressauto.ee/news/auto/article.php?id=24604715
Pilt on isu tekitamiseks, vaata videot
ABCS osalemine 17.07.2009
PFCE võttis osa igaastasest ameerika auto omaniku suursündmusest American Beauty Car Show st 17 juuli 09. Väljas olime lossihoovis kolme autoga, kolmanda generatsiooni valge Turbo Trans AM , teise gen-i kollane Trans AM ja kolmanda gen-i must Trans AM GTA. Telkimisalas oli kogunenud üksteist Firebirdi suurele heinamaale kus arutelu ja tehniliste üksikasjade täpsustamine toimus varajaste hommikutundideni, kuni naabertelkla mehed hakkasid proovima kes saab oskuslikult gaasipedaaliga mängides summutaja paremini paukuma.
ABCS l valik  tulilinde välja pandud kollane 2 gen valge 3 gen Turbo Trans AM must 3 gen Trans AM GTA
Väljasõit Hiiumaale 15.08.2009
PFCE külastas 15.08.09 alanud üritusel Hiiumaad kaheksa autotäie firebirdlastega. Tegime ringi saarele vastupäeva. Külastatud sai Hiiumaa suvemänge kus iga mees sai võimalusel oma auto seljas mereranda kanda ja pärast tagasi maanteele.
Edasi käisime ka Kõpu poolsaarel, kus majaka otsa sai lihtsalt mööda kivitreppi, kuid pikemad mehed alla enam nii lihtsalt ei saanudki.
Külastatud sai ka surfiparadiisi kus lained ja vaated mererannale olid nagu Hispaanias.
Lisaks jäi teepeale Ristna patarei kus veel säilinud maaalused sõjaväe käigud ja eluruumid.
Söömas käidud sai Sõru sadamakõrtsis ning edasi suundusime juba Käina külje all asuvasse laagripaika.
Järgmine päev sai külastatud Käina kardirajal toimunud koolilaata, kus julgemad hiidlased said Tulilindude kõrvalistmel paar kiiremat ringi kaasa teha ja asfaldile kuhjatud kummipuru uudistada ja näpuga katsuda.
Eelviimane üritus oli 4,5 tundi praamisabas seista ja kuuma grilliga autode kõrval praami poole joosta.
Õhtu kulminatsiooniks oli Haapsalus Kiltsi Lennuvälja külastus, kus igamees sai oma Firebirdiga lähemat tutvust teha kiirendusrajal - kes esimest, kes mitmendat korda.
lipp rannal kohal suvemängud täies hoos Kõpu tuletorn parklast tornist vaade parklasse laagripaigal tulilinnud heinamaal tsempionid kitt i küsitlemas Käina kardirajal koolilaadal hommikune kohv enne rajale minekut Grillipaus sadamas praamijärjekorras
Auto orienteerumine Tõstamaale 18.10.2009
Toimus auto orienteerumine Tallinnast Tõstamaale 17-18 oktoober 2009. Osalejaid oli 8 autotäit. Enamus olid väljas firedega. Mõned sealhulgas ka mina olin juba talveautoga. Alustasime kell 8.30 rajale minekut Laagri Maksimarketist.

Kontrollpunkte oli 15 ringis ning objekte ühes kohas võis ka mitu olla.
Sai Eestimaaga jälle rohkem tuttavaks. Orienteerumise lõpupoole oli juba teada et kui on mõni kirik või vaatamisväärsus kontrollpunkti läheduses siis sinna tuleb ka suunduda.
Kõige erilisemaks kohaks minu jaoks olid ilmselt jääaja lõppedes kasvamist alustanud kolm ühe meetrise läbimõõduga tamme mere kaldal.

Kiiremad olid kohal Tõstamaa kooli juures enne kolme. Samal ajal toimus ka Tõstamaa Jooks.
Tõstamaa kooli juures kogenesime mõned tunnid. Edasi läksime ööbimiskohta ,mis oli mõned kilomeetrid mere poole.

Lõpp punktis jagati välja ka kolm auhinnalist kohta.
Õues sai 10 ämbrit liha ära grillitud, viimased vihma käes ja taskulambi valgel. Samal ajal sai maias saun ja kamin kütte pandud mis majasse ka sooja sisse puhusid.

Saunas käijaid oli vähe, kuid elamus omaette oli seegi. Viimased said kolme aeg leili viskamisega lõpetatud.

Järgmise päeva lõunaks asjad kokku ja linna poole sõit võis alata.


Selle üritusega võib lugeda suvise hooaja lõppenuks. Saab hakata uusi juppe tellima ja autosid talvel täiendama. Talvistest klubi üritustest anname edaspidi märku.
Üle poole on juba rajale lastud Laitse loss paberil ja tegelikkuses tagant küljest Pildil on maja , meres enam pole Laagripaigas kohal Järgmise päeva hommikul Väravast väljasõit käis niimoodi Tamm merest mõnesaja meetri kaugusel Lõpp punkt Tõstamaa kool
Hobiautode hotell 23.01.2010
Kui tahad hoida oma hobiautot üle talve lume ja soola eest kaitstuna, siis see on midagi sinu hobiauto jaoks. Kütteta, suletud ruum kaitseb ka suvel võõraste pilkude ja vihma eest.
Variant 1 , 9 autole Variant 2 , 7 autole variant 3, 10 autole Variant 4, 7 autole variant 5, 6 autot kalasabas tehnikapäev
Tehnikapäev, 10 juuni 2010 27.05.2010
Pontiac Firebird Club Estonia korraldab tehnikapäeva USA raua omanikele.

Toimumise koht: Akadeemia tee 33a parkimisplatsil (Klementi maja ees, Erki Engineeringu läheduses).
Toimumise aeg:10 juuni 2010 kell 19.00 kuni 21.00, ilusa ilmaga.

Tehnikapäeva korraldamise mõte tekkis sellest ,et tahaks teiste fireomanikega kogemusi vahetada sama marki autode erinevatest probleemidest ja lahendustest nendele. Kui auto on kõrval ja kapott lahti, saab kohe auto peal näpuga näidata kus vigane koht või probleemne detail vahetust vajas. Kuna infot vaja ilmselt mitte ainult firebirdi omanikel siis ootame kõiki tehnikahuvilisi USA raua omanike koos sõidukitega.

Kui oled just endale soetanud usaraua ja kõik on uus, huvitav ja tundmatu, siis on antud üritus just sobiv sulle. Kindlasti leidub keegi üritusel kes oskab just sinu automudeli kohta rääkida enda või teiste varasemaid kogemusi.

Kui oled uurinud tqhq st mõne margi kohta talv läbi üht ja teist, tehnikapäeval on sul ilmselt võimalus sama isendit elusuuruses näha ja omanikult otse kommentaare saada.

Läbirääkimised käivad et kohale tulevad ka mõned USA raua alal teadjamad inimesed, kellelt saab samuti infot küsida.

link PFCE foorumis http://www.pontiacfirebird.eu/foorum/viewtopic.php?f=2&t=320



Lisan siia infot juurde tekkimise järjekorras.
Tehnikapäva toimumise koht