www.usaraud.ee  >

 Liikmetele:

 Kasutajatunnus:
 Parool:
Registreeru liikmeks!

Autopäevikud > Chrysler Imperial LeBaron 1973


  Viimane sissekanne | 3 viimast sissekannet | Kõik sisseakanded (1) tagasi

 Chrysler Imperial LeBaron 1973

 Omanik: Riz

Saamislugu kuni tänapäev 12.09.2009
Rahulik 6. aprilli õhtu koduseinte vahel, aastaks 2008. Otsisin tegevust internetist kui ühtäkki saadab sõber msn-is lingi viitega auto24-s müüdavale ameeriklasele. Tema sihiks oli teha nalja, et vaat kui odav, kuid üpris kehvas konditsioonis masin tundub olevat.."osta ära"! Ta oli teadlik sellest et nii kui kusagil suuuuurt klassikut veeremas või seismas näen, hakkan ma üle kere värisema ja toon kuuldavale ebamaised hääled.
Aga ma ei naernud selle kuulutuse peale. Veel hullem - mul tekkis huvi! Uurisin ja puurisin seda ning otsustasin lähemalt küsida, et mis masti pilliga tegu. Mõned edasi-tagasi kirjasaatmised ning lõpuks asi niikaugel, et ostusoov esitatud ning "käed löödud". Mõned pildid, mis kuulutust ilmestasid on selle posti lõpus.

Tundus ok olevat selle raha eest ja lisainfoks saadud kirjeldus samuti midagi võimatut ei tõotanud.
Nüüd jäi üle vaid oodata. Aga oodata tuli kaua. Eks ootaja jaoks on aeg alati pikk, olgu see siis 2 tuni või 3 kuud. Ütleme nii, et sünnipäevaks oli siinmail, mis oli mul ka sihiks.
Kuid pilt, mis sadamas avanes, võttis seest kõhedaks. Rehvid tühjad ja ribadeks. "Autol lasti rehvid tühjaks et teine auto konteineris selle kohale ära mahuks". No kurrrrrja! Lisaks veel 5 mõlki, mis tekkinud juurde seoses tõstmiste, kinnisidumise ja tühjadel rehvidel tirimisega. Õnneks polnud kere eelnevaltki prillikas, seega mõlgid mõlkideks.
Kodualevisse jõudes sain masina ka pärast seda käima, kui käputäis asjatundjaid veidi kapoti all tegutsenud olid. Pettumus. Elektrilised süsteemid enamjaolt töötasid kuid see, mis häält mootor tegi, oli allapoole ootusi. Ah, peaasi, et sai mõned kilomeetrid kruiisitud külavahel. California numbritega loomlikult, salaja. Nii mõnigi sõõrik sai kruusal tõmmatud ja siis polnud meel enam nii mõru.
Novembriks sain auto garaa˛i. Nii pikalt ootamine ei teinud head. Mõned korrad pidi ka lume üle elama ja selle käigus sai vatti katus, millel polnud USA-s juba vinüüli peal ja elektrisüsteemil esines järjest enam ja enam tõrkeid. Auto oli ka paar korda müügis, kuid minu õnneks tulutult, nüüd ma seda endale enam ei andestaks, kui keerulised ajad üle elatud:)
Garaa˛i mahtumiseks tuli tagumine stange eemaldada, kuna garaa˛il jäi pikkusest puudu nii umbes 8 cm. 598 cm ei mahu 590 cm-sse garaa˛i. Seal seisis ta mitumitu kuud, vahepeal käisin vaatmas ja silitamas. Paar korda sai käimagi pandud, käivitus pärast topka andmist esimese korraga.
Juuli algusest, kui auto käes, olen vahetanud vaid küünlad ja juhtmed ning ostnud uue aku. Tellitud on ka süütesüsteem, mis lähiajal saabuma peaks. Ootan huviga, mil selle peale krutitud saan.
"To do" list? Pikk. Ei viitsi veel üles loetlema hakatagi, ausalt.
Kui saan uue kodukoha lähedale teise garaa˛iüüritud, hakkan elektrimootoreid läbi käima, mis aknaid, kesklukku, tulede klappe jms liigutavad. Seniks aga tuleb oodata asjade rahulikku kulgu ja et ikka raha ohtralt peale tuleks.
1 2 3 4 5 6 7