www.usaraud.ee  >

 Liikmetele:

 Kasutajatunnus:
 Parool:
Registreeru liikmeks!

Autopäevikud > Dodge Charger SE 1974


  Viimane sissekanne | 3 viimast sissekannet | Kõik sisseakanded (45) tagasi

 Dodge Charger SE 1974

 Omanik: maevali

Lammutuse tagajäried 06.07.2008
Nii sai siis tehtud paar päeva tööd auto kallal.Ja ilmsiks tulnud üllatused olid jalust rabavad!!Olin küll arvestanud,et keret tuleb siit ja sealt lappida.Aga,et asi nii mäda on ei osanud uneski näha.Mikidemaal on skulptori amet ikka au see: sest minu auto juures oli seda kõvasti kasutatud.Üks positiivne asi selle juures oli see et kõik jupid mis küljest sai ära keeratud olid päris heas seisukorras.
kõrvalistuja põhi puudu küljeakna alumine osa puudu selle koha peal on pallllliu pahtlit katuseääre on rooste ära söönud katuseääre on rooste ära söönud suurosa kerest on ära kadunud kere tööd mikide moodi õhukene kiht pahtlit:):):):) auklik katus
Doonori otsing 07.07.2008
Kuna tuli välja,et ei ole otstarbekas hakata keret taastama.Siis sai netist otsitud ja leitsin ebayst päris korraliku isendi millega edasi töötada.Mis põhiline on see auto täiesti komplektne.Nii jõudis siis doonor kohale.Esma pilk oli masendav,et kurat jälle sama ront.Aga peale rämpsu välija viskamist ja lähemal uurimisel ei olegi olukord nii lootusetu kui algul paistis.
1 doonor 2 3 4 doonor muugal doonor muugal 2
Doonori lammutamine 30.09.2008
Sai siis nädalavahetusel lähemalt uuritud ,et mis olukoras see kere ka on.Täitsa ilma õhu aukteta ta nüüd ei ole.Kuid ei pea tervet autot tükk haaval ka ära vahetama.Auto on ilma avariideta mis oli ka üks soove doonori ostmisel.Kuid auto oli täpselt sellises olukorras nagu müüa ütles.
mikimaal lapitud tagatiib ja läbiroostetanud taga nurk mädand tiiva kaar ja karbi nurkk niimodi tehakse kere töid tehases rooste karva aga väga tugev klaasi äär veel üks auk olematu põrand veel üks põranda luuk midagi positiivset  terve põhi mootor mis töötab täitsa hästi
Uued juppid 01.01.2009
Vahebeal jõutsid kohale möned uued plekkid.
uus esi tiiva alumine ots uus karbi plekk
Korrastus 01.01.2009
Peale kahe auto lammutamist olid kõik kohad auto juppe täis.Et natukenegi korda luua tekkitasin kõrval hoonest endale lao.
ladu ladu ladu ladu
Charger garaazis 01.01.2009
Sai auto lõpuks garaazi aetud,et alustada vaikselt kere töödega.Ja sai tehtud veel viimane ülevaade,et teada palju on vaja uusi plekke osta.
garaazis vasak tagumine istme alune:lappida: kõrvalistuja põhi vaja uut salongi soenduse tagune pagaasniku tihendi äär puudu ja uus tükk olematu pagassi äär aukus pagaasnik olematu raami ots ja pagassi põhi parem tagumine istme alune:lappida: jupp raami on puudu auklik mootori ja salongi vaheline sein korras plekk doonorilt
Lammutuse tagajäried vol-2 01.01.2009
Sai siis lõpplikult ära lammutatud üks chargeritest.Kõik vajalik sai ilusti ja hoolikalt küliest ära kruvitud,lõigatud.
Kõik mis ühest autost järgi esimene osa raamist tagumised raamid
mootori lammutamine 08.01.2009
Vahebeal kui mõned jupid ei ole kohale jõudnud,lammutan ühte mootorit.Ja üllatused ei lasnud kaua oodata.Tuli välja,et usas on mootorit remonditud.Ei tea mis ühe peaga on juhtunud aga ära on ta vahetatud ja pandud on vale.Üks on originaal ehk 318 ja teine on 360 lisaks sellele oli üks klapp ära põlend.
erinevad pead
Teel liivapritsi 23.07.2009
Üle pikka aja sai uuesti auto kallal tööd tehtud.Sai auto küliest ära kruvitud kõik vähegi mis küliest ära tuli.Siis läks auto liivapritsi ja samas lasti ka krunt peale.Ülatavalt palju sain autot peale pritsi tagasi arvasin ,et roosteuss on suurem osa pleki ära söönud aga ei midagi hullemat kui ma juba teatsin.
sõit liivapritsi. 2 3 4
Peale liivapritsi ja krunti 29.07.2009
Ja siuke nägi da välja peale liivapritsi.Palju lapimist ja keevitamist.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
JÕULUD AUGUSTIS 01.08.2009
Täna jõudsid kohale kaua oodatud varuosad.Ja nüüd suure hooga juppe auto külge keevitama.
taga tiivad Pagasniku põhjaplekid
Kere keevitustöö algus faasis.1 12.09.2009
Sai hakatud tegelema kere lappimisega.Kõigepealt tuleb ära vahetada tagumised poolraamid mis on täitsa ära mädanenud.Õnneks olid teisel autol täitsa korralikud poolraamid.Peale mõne päevalist lõikumist ja puurimist sai eemaldatud auto pagaasnik,et saaks raamid ära vahetada.
Kere keevitustöö 2 07.11.2009
Peale paari päevast tööd sai paigaldatud üks poolraam ja SE mudelile omabärase külieklaasi post.
parem poolraam vahetatud auk mis vajab likvideerimist külieklaasi post
keretööd jätkuvad.3 29.11.2009
Peale kolme päevast tööd auto kallal hakkab rooste ära söödud pleki kogus vähenema.Vahetatud sai vasak tagumine poolraam ja paigaldatud pagasniku põhi.Samuti sai nullist üles ehitatud parem tagumine karbi ots ja alustatub vasaku poole ehitusega.
uus pagasniku põhi uus karp teine karp poole peal
keretööd 4 10.12.2009
Tööd jätkuvad vaikselt auto kallal.Viimase nädala jooksul sai lõplikultvalmis parematagumise istmealune nurk.Ja sai uuesti üles ehitatud tagumine pagaasniku alune äär.
pagaasniku alumine äär uus ülesehitatud koopa nurk kopsik kus tuvavöö käib uus istme alune põhi
keretööd 5 29.12.2009
Vahebeal on tehtud kõvasti tööd auto kallal.Vaikselt hakkab pagaasnik valmis saama.Algul arvasin,et pea pagaasniku tagumise seina laiendusi lahti võttma kuid ei pääsenud sellest tööst.Päris korralikult oli tehase liite kohad roostetanud ja tuli osaliselt ära vahetada läbi roostetanud plekk.Sai alustatud ka juhipoolse tagumise karbi ehitusega.Nagu ikka sai kõik kohad mis lahti võetud või haliad üle käidud kõige pealt rooste surmaga ja siis kahe komponentse epo krundiga,et pidurdada edasist ussitamist.
1 2 3 peaegu valmis tagasein valmis pagasniku põhi karbi ehitus pooleli
keretööd 6 04.01.2010
Sai siis enne aastavahetust valmis pagasniku põhi.Samas sai ära lapitud tagumise istmealune põhi.Pool autopõhia on nüüd ära remonditud
ja loodame,et kevadeks saab teise poole ka korda.Enne tagumise tiibade külge külge panemist peab ära vahetama vöi ära remontima välimised koopad.
valmis juhipoolne pagasniku nurk. valmis juhipoolne pagasniku nurk.2 remonditud sisemise koopa nurk uus istme alune põhi. enne pärast
poldid ja mutrid 16.01.2010
Vahepeal sai ära tsingitud kõik poldid,mutrid ja hunnik muud vajaliku mudru.
roostes roostes 2 nagu uued :) :) .
keretööd 7 01.02.2010
Üle pikka aja sai jälle auto kallal tööd tehtud.Sai ära lõpetatud pagasniku nurk ja eemaltatud vana salongi põhi.Nüüd on vaja oodata,et jõuaks kohale välimised koopaääred,salongi põhi ja karbid.Siis saab panna rõhku auto esiotsale.
valmis pagasniku nurk vasak nurk suur auk põhjas rooste suur hunnik roostet hakkab meenutama juba autot
kingitused mikide maalt 13.05.2010
Peale pikka ootamist jõutsid kohale kaua oodatud plekid.Vahepeal ei ole auto kallal midagi teinud.Kuid nüüd peale plekide kohale jõudmist saab hakata uuesti keretöödega peale.Koos plekidega jõudis kohale ka tagumine stange.Mis õnnestus osta originaal osana ja täitsa uuena.Stange maksis kaks korda vähem kui lasta vana uuesti üle kroomida.
põhja plekk vasak välimine koopa äär parem välimine koopa äär uus tagumine stange
keretööd 8 16.05.2010
Üle pika aja sai nokitsetud auto kallal.Sai paigaltatud mõlemad välimised rattakoopad ja alustatud tööd esiotsa kallal.Präeguse hetkega on pool autot enam vähem valmis.
vasak koopa äär külies parem koopa äär külies roostes tulemüür ja puuduv esiots remonditud aknaalune nurk remonditud aknaalune nurk 2
keretööd 9 13.06.2010
Vahepeal sai viidud viimased plekid liivapritsi ja värvi.Samas sai alustatud juhipoolse karbi ehitusega.
plekid enne pritsimist plekid peale pritsimist veel roostet mis tuleb likvideerida karbi ehitus käsil karp hakab ilmetvõttma sisemisel karbil pidi esimeseosa ära vahetama nina külge sobitamine
keretööd osa 10 10.10.2010
Pale paari päeva auto kallal töö tegemist sai valmis kõrvalistuija poolne karp ja üks ukseposti nurk.Samas sai hakatud põhja paigaldama.
sisemise karbi ehitus sisemise karbi ehitus 2 valmis sisemine karp valmis karp ja ukseposti nurk valmis karp põhja paigaldus
keretööd osa 11 21.11.2010
Vahebeal on palju tööd auto kallal ära tehtud.Sai paigaltatud esimene põhjaplekk,remonditud parem uksepost ja paigaltatud tulemüür.Vaikselt hakkab jälle auto moodi välja nägema.
valmis ukseposti nurk lapitud uksepost tulemüüri paigaldus tulemüüri remont , ,, ülemine osa tulemüürist ,,, ,,,, valmis tulemüür parema esimese rattakoopa paigaldus
keretööd osa 12 05.12.2010
Sai siis auto kallal natuke tööd tehtud.Valmis sai esiots ja külge said proovitud esimesed tiivad ja kapott.Et kas auto nina sai sirgelt külge pandud või ei.Lõpuks näeb hunnik rauda jälle auto moodi välja.Väiksemaid lappimis ja lõpetamata töid on veel teha küll kere juures.
valmis nina tiivad ja kapott külies (näeb täitsa auto moodi välja)
keretööd osa 13 13.02.2011
Vahepeal on auto juures nii palju edasi liikund,et auto sai viidud plekseppa juurde.Kus pannakse külge tagumised tiivad ja tehakse uksed korda.
auto plekseppa juures kapoti välimise pleki vahetus kapoti välimise pleki vahetus 2 korras juhiuks korras juhiuks 2 korras kõrvalistuja uks korras kõrvalistuja uks 2 korras kõrvalistuja uks 3 korras kõrvalistuja uks 4
keretööd osa 14 16.04.2011
Vahepeal on autoga nii palju edasi läinud,et kere tööd on valmis saanud.Vaja on veel esiots kokku panna ja kõik vahed paika,et siis viia värvimisse.
valmis kere valmis kere 2 valmis kere 3 valmis kere 4
teel värvimisse 20.05.2011
;)
1 2 3 4
lõpuks jätkuvad tööd auto kallal. 04.02.2015
Peale kolme aasta seismist on alanud tööd auto värvimisega.Kevadeks peaks olema autol uus värv seljas ja saab alustada kokku panekuga.
Pahteldus tööd hakkavad valmis saama!! 16.03.2015
Sai käidud täna vaatamas kui kaugel on asjad auto eeltööde kallal ja asi hakkab peaegu valmis saama sai veel mõned asjad selgeks tehtud ja varsti saab hakkata värvi selga panema.
1 2 3 4 5
Ja värvitud ta ongu HURRAA!!!! 21.05.2015
Peale pika ootamise sai auto lõpuks värvi selga.Ja nüüd saab hakkata asju külge kruvima.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 9. 9.. 9...
Ja algab kokkupanek. 27.12.2016
Sai tehtud otsus ,et tuleb hakkata autot kokku panema.
Idee on panna auto välja 2017 AB .On teine piisavalt seisnud.
Esimese asjana sai paigaltatud pigimatt.
1 2 3
Vaikselt edeneb. 30.09.2017
Seoses aja puudusega ei toimunud auto juures vahepeal midagi.
Kuid nüüd sai asi lälle käsile võetud ja sai kokku pandud mõlemad uksed.Samas tuli välja,et on kaotsi läinud klaase kinni hoidvad puksid ja poldid.
Ja nüüd tuleb teha uued mis sobivad originaalide asemele.
. ..
Üllatused jätkuvad. 30.09.2017
Sai lastud ära värvida mõned jubinad ja alustatud esisilla
komplekteerimisega. Ja avastasin ,et olen kunagi kogematta taastanud kaks ühe poole ülemist õõtsa. Asja juures on halb see ,et kõik vana on ära visatud. Nüüd peab hakkama uut otsima ei tea kas leiab eestist või tuleb vaadata USAst.
värvitud ... Vaja sellist vidinat kunde poolset.
Puuduvad jupid olemas. 21.11.2017
Sai usast leitud puuduv ülemine õõts ja nüüd saab jätkata kokkupanemisega.
Samas kui ootab paki saabumist sai paigaltatud uus kütusepaak.
Sai pandud uus piduri ja kütuse torustik.
uus paak uus piduri toru.
Järgmised jupid külge. 09.12.2017
Rooli sammas sai värskevärvi ja korralikult puhastatud.Värskenduse sai ka salongi soenduse ahi.Loomulikult läks ka uus salongi radikas et edasisi probleeme vältida.
Sai uksed ka komplekteeritud ja ilusti paika sätitud.
värske rooli sammas omal kohal ahju rem komp . .. ...
järgmised jupid vol2 17.12.2017
Alustasin armatuuri kokku panekuga.Spido sai keeratud nulli sest põhimõtteliselt saab olema tegu uue autoga kui valmis saab.
Ja sai paigaltatud ka elektri juhtmestik.
Selleks et saaks armatuuri sisse tõsta tuleb lasta armatuuri ülemine padi ära nahatada.
Jõudis kohale ka puuduv õõts ja nüüd saab esi silla kokku panna lõplikult.
kõik nullis juhtmed armatuur vajab värskendust
esi sild ja pidurid on vallmis. 20.04.2018
Esi ots valma ja veljed ka ilusad.
veljed . .. ... .... .....
Mootor BB 440-TH727 08.08.2019
Suurte asjade kokku langemisega sai soetatud endale mootor.
Mootoriks on 7.2L BB ja kast on TH727.Mootorit on soomes natukene järgi aidatud.
Ja peale pikka aega sai armatuur ka uue katte.
mootor ostes nahatatud nahatatud 2
Armatuur koos 10.10.2019
Lõpuks sai armatuur kokku pandud.
tuli päris kena teine mõned asjad veel küliest puudu ja selline ta tuli.Rool on veel vale.
Esimene katsetus mootoriga. 30.10.2019
Üle 11a sai proovitud kas uus mootor istub ka oma kohale.Sest tehasest tuli auto välja SB 5.2L mootoriga kuid nüüd läheb BB 7.2L sinna vahele.Ja nagu arvata oli tuleb õlivann ümber teha.
. pea aegu vahel
Ja ta on elus 23.12.2019
Vahepeal sai pandud uus õlivann ja mootor lõplikult omale kohale.
Siis tuli hakata kõike muud kola külge kruvima.
Sai siis proovitud mootorit käima panna esimest korda.Kuid oh sa imet ei toiminud originaal süüte süsteem.Sai siis ostetud uus ja moodne MSD süüte poks ja peale mõningast nokitsemist käivitus mootor esimesest pöördest.Vot see oli üks vägev tunne kui peale 12a ehitamist sai lõpuks kuulda mootori häält.Motivatsiooni tõus oli väga suur.
Mootor  lõpuks vahel. päris viisakas teine veidi kitsas veidi kitsas..
Hakkab vaikselt auto moodi nägema. 12.01.2020
Sai üle pika aja lõpuks esiots jälle kokku pandud. Näeb välja nagu auto.
. ..
Veel asju mootori ruumi. 12.03.2020
Sai muretsetud puudu olevaid asju kapoti alla. Jahutuse eest hoolitseb uus ja uhke alumiinium radikas mis sai valitud mõõtudelt võimalikult suur mis ära mahtus. Ja samas sai ostetud ka uus generaator millel sisemine pingeregulaator. Tänu sellele on mootori ruumis vähem kola.
Siis sai lõpuks mootori korralikult soojaks aetud ja üle kontrollitud kõik lekked ja muud anomaaliad mis võivad välja tulla. Kuid õnneks oli ainult mõni õlileke ja ei midagi suuremat.
Radikas Läikiv generaator
Ja ta liigub üle 12a jälle omal jõul. 14.04.2020
Peale mõningast seismist sai uuesti autoga tegeletud. Ostsin kõik uued jupid tagumiste pidurite tarvis;
Trummlid
Klotsid
Silindrid
Paigaldus komplekt
Käsipiduri trossid kogu komplekt eest tuni taha välja.
Samas sai tehtud ka tagasillale värskendus. Uus värv ja kõik uued laagrid.
Nüüd veel vaja ära oodata millal lukk saabub.
Peale tagasilla alla panekut sai tehtud ka esimene väike tiir garaa˛i ees. Ehk peale 12 aastat sõitis ta omal jõul.
Vot see oli üks ülimalt mõnus ja hea tunne peale pikki aastaid ja rasket tööd nautida oma tehtut.
Omal ratastel. Õues päikest võtmas. . Sõit töö juurde.