www.usaraud.ee  >

 Liikmetele:

 Kasutajatunnus:
 Parool:
Registreeru liikmeks!

Markide lõikes > Lincoln Mark IV 1976


Omanik: tonut. Auto lisatud: 31.12.2004 14:41. Viimati muudetud: 21.06.2006 21:35 tagasi

 Auto üldandmed

Mark: Lincoln
Mudel: Mark IV
Aasta: 1976
Kütus: Bensiin
Mootor: 460 CID 4V V-8
Käigukast: XPL Automatic (C6)
Võimsus: 215 hp (158 kW)
Pöördemoment: 356 lb-ft (484 Nm)
Veerandmiil: läbib :)
Asukoht: Tallinn

 Pildid - täissuuruses pildi vaatamiseks kliki pildil

Mark IV '76 Eestis seest kahh Disaineri kontseptsioon pärast värvimist Haapsalus 1 Haapsalus 2 Haapsalus 3 Haapsalus 4

 Auto kirjeldus

Leidsin pika otsimise peale San Franciscost 2003 kevadel.
Tahtsin sellist, mis oleks nii korras, et minusugune võhik temaga hakkama saab. Etteantud eelarve piires loomulikult. Lõpuks leidus selline ühe mustanahalise garaazhist. Oli olnud tema isa auto. Enne müüki oli kiiruga esiklaas ja amordid jms vahetatud. Lohakalt. Põhilised kahjustused on teinud California päike - praod vinüülkatuses ja siit-sealt inetuks kuivanud nahksisu.

Selles autos on kõik väga suur - hiigelpikk ninaosa, 2 tohutult suurt ja rasket ust, pikk pagasnik ja 2x3 inimest mahutavad diivanid. Kõik see toredus töötab elektrimootoritega või väikese näpuga õrnalt tõugates! Auto on täis automaatikat, aga mitte elektroonikat - solenoidid ja pneumosüsteemid lükkavad/tõmbavad kõike vajalikku soliidse sahinaga.
Sõiduelamus on lahe. Auto lihtsalt kulgeb - nagu hõljuks tee kohal. Miski ei rapu ega värista. Und aitavad peletada rõõmsad hõiked teistest autodest ja teeäärtes lehvitavad kodanikud.

Kalev35 uuris välja, et Mark IV siinkandis rohkem pole. 1976 valmistati neid koos disaineriseeriatega pisut üle 11 tuhande.

Praegu tuleb katusevinüül vahetada. Kere on korralikult värvitud, karbuss ja sisselase on vahetatud hingavamaks. Ühtteist on veel nokkida - kurikaelad on vahepeal mõned kroomdetailid ära kangutanud. Sihiks on väline autentsus.
Talvesõit on keeruline - sellise massi ja suure mootoriga kipub ta juba märja asfaldiga vigurdama. Sõnaga - sportauto ta pole ja ei peagi olema. Eks ma siis kruiisin ja edvistan niisama.

inffi Mark IV kohta:
http://automotivemileposts.com/contentsmark4.html
www.lincolnsofdistinction.com/1976LincolnContinentalMarkIV/index.htm