www.usaraud.ee  >

 Liikmetele:

 Kasutajatunnus:
 Parool:
Registreeru liikmeks!

Autopäevikud > Chevrolet El Camino 1985


  Viimane sissekanne | 3 viimast sissekannet | Kõik sisseakanded (12) tagasi

 Chevrolet El Camino 1985

 Omanik: IndrekIlves

Arvele võtmine 20.05.2006
Neljandal katsel sain arvele.
1. Punased tagasuunad ei sobinud.
2. Kollased suunad koos vilkuvate punastega ei sobinud.
3. Kollased suunad ilma vilkuvate punasteta ei sobinud, kuna olid liiga oran˛id.
4. Kõik ok.


Lahendus oli eraldada suunatule lülitist tulev juhe ühinemast piduri lülitist tulevaga ja vedada ta eraldi taha. Suunatuledeks kasutasin tagurdustulede korpusi ja tagurdustulele lisasin lisalaterna.
Kasti libisemise kõrvaldamine ja vedelike vahetus. 08.08.2006
Pärast üht pikemat ja vahvamat kruusteel sõitu hakkas kast libisema. Peale auto käivitamist, pärast pikemat seismist, läks oma 5 - 6 minutit kuni käigud vahetama hakkasid.

Viga oli katkises spidomeetri anduris. Andurist spidomeetrisse minevat trossi ümbritsev toru oli pilbasteks ja nii pääses surve välja ja sodi sisse. Paraku meeldis eelmisele omanikule kõvasti teipi jmt kasutada - leidsin veel suht mitu ebakorrektset lahendust.

Loobusin ajutiselt spidomeetrist - tegin anduri "pimedaks" (50 sendine münt väikse tihendiga sobis suurepäraselt), vahetasin kastis õli, filtri ja tihendi ning kõik ongi korras. Lisaks vahetasin ka mootori õli ja tosooli (ühel heal päeval kui aknapesu vedeliku lisasin avastasin, et paak kuhu ma seda lisan ei ole teps mitte aknapesu paak).
Uued veljed. 18.08.2006
Ostin antennimehelt ühed vahvad väikesed veljed (14x8").
Tänud antennimehele paindliku pakkumise eest.
Veljed Bel Air '60 all uued veljed camino all 1 uued veljed camino all 2
Süüte uuendus. 20.08.2006
Uuendasin ~terve süüte süsteemi ära. Vahetatud said: jagaja korpus ja rootor,
küünlad ja küünlajuhtmed.

Tänu torukollektorile oli küünalde vahetus kohati keeruline, enamus läks suht libedalt kuid 2 tk nõudsid ligi 3 tunnist pusimist.


Lisaks sai see päev lapitud ka purunenud vee voolik, mis ühendab radikat ja mootorit. Uus voolik ja arvatatavasti mitte eriti heasti toiminud radiaatori kork tellitud.
Summuti remont vol1 24.08.2006
Kuna eelmine omanik on summutiga suht kentsakalt käitunud, parandamisel kasutatud kõvasti savi, riiet ja traati tugeva toru peal. Siis lagunes kasti parandamise käigus summuti ühelt poolt täitsa ära, peale kollektorit pääsesid kõik gaasid ühelt poolt välja.
Sai lastud see korda teha. Selgus ka miks summuti algselt üldse lagunes - nimelt mingil väga veidral põhjusel on summuti kinnitatud auto külge täiesti jäigalt, ilma ühegi kummipuksita ja seda vibratsiooni rohke v8 juures. Müstika.

Peale summuti remonti sain jaole ka rohkele bensiini haisule, nimelt oli üks voolik kergelt katki ja niristas täiesti arvestavates kogustes bensiini otse mootori peale - olen väga õnnelik, et masin vahepeal maha ei põlenud.
Auto kui reklaamitahvel. 28.08.2006
Tuli idee panna auto peale väikse kompensatsiooni eest tööandja reklaam.
Kavand oli selline: ii.pri.ee/vihmapuu

Realsuses sai natuke rohkem silmatorkavam - hõbedane. Hetkel tundub mulle, et on natuke liiga bling-bling. Vaatab kui paari nädala jooksul ära ei harju siis teeb veidi tagasihoidlikumaks.
reklaam 1 reklaam 2
Talvekorter 28.12.2006
Kuna oli kuiv ja soe talvehakk, sai auto talvekorterisse viidud alles detsembri viimastel päevadel.
Algselt oli plaan auto pukkide peale seisma panna, kuid ilmnes, et rehvid on nii nirud, et neid säästa pole mõtet ja kuna soov talvel auto vahest töökotta viia siis jätsin selle veidi tülika operatsiooni järgmiseks talveks.
starter 19.02.2007
Kuna sügisel ilmesid mõningased käivitusprobleemid (starter jäi ketrama, avitas ainult akult klemmi eemaldus, ja selle tagajärjel upputas karburaatori üle). Sai kasutatud Rain FTC poolt pakutavat teenust "Ise tehtud - hästi tehtud" ja võetud starter maha, et näha milles on probleemi. Ilmnes, et ei olnud starteris probleemi, sai teine lihtsalt ära puhastatud ja korralikult tagasi pandud.
Kuna starter on korras, siis on kala suure tõenäosusega süütelukus, kuna teine jamas ka eelnevalt veidi, siis sai uus lukk Top Parts'ist tellitud (koos spidomeetri trossi ja lugejaga).


Et veidi teemat ilustreerida lisan ka ühe suvelõpul tehtud pildi.
reklaamid
Keretööd 21.01.2010
www.kaarna.net/photos/elcamino/

Kui valmis siis räägin pikemalt.
Värvimisest tagasi 10.02.2010
Pilte näeb siit:
picasaweb.google.com/minimalist6000/ElCaminoV2rvimine#.
Värvitud said kõik mis on metallist v. plastist (v.a. rattad - esialgu), seega tuleb täiesti matt-must kastikas, hetkel täit visiooni veel ei olegi.

Kui ilmad soojemaks lähevad hakkab ka kokku panema.
Eesmärgiks ABCS'10. (Kuigi Caminoga sõidan juba neljandat aastat, pole suvel Haapsallu veel jõudnud).
värvi näide värvi näide 2
Kokkupanek algas 14.04.2010
Kokkupanek algas.

Camino tillukesse kabiini läks minu pakki pigimatti ja mitu kihti vilti.

Muigama paneb ka see, et sügisel muidugi EI teinud pilte sellest kuidas miski asi ennem lahti võtmist oli. Nüüd on piisavalt mõistatamist. Algajad. Õnneks nii palju oli mõistust, et ühe mooduli / piirkonna asjad panime ühte karpi / kimpu.
Kokkupanek vol2 21.04.2010
Vigu ja möödalaske ikka on.
Kuid krt mulle tulemus meeldib.
Pilt on veidi nadi - peegeldab liiast.
värvitud nina