www.usaraud.ee  >

 Liikmetele:

 Kasutajatunnus:
 Parool:
Registreeru liikmeks!

Autopäevikud > Chevrolet Van G20 1995


  Viimane sissekanne | 3 viimast sissekannet | Kõik sisseakanded (1) tagasi

 Chevrolet Van G20 1995

 Omanik: California

Kaua tehtud kaunikene 28.11.2008
Et 2008 aasta kevadel oli dollari kurss soodne, majandus veel elus ning bensiinihind oma rallit alles alustamas, sai otsus tehtud ning aastaid edasi lükatud temp tehtud. Tänu heale koolivennale jõudis täpselt Pärnu kevadürituseks "Elu nagu Ameerikas" kohale vana kerega bussikene, mis kohe ka staabiautona kasutust leidis.
Masinal on olemas kõik mis peab ning natuke veel rohkemgi. Matkabussina kasutust leidnud aparaadile kohaselt on lisaks kahele konditsioneerile lisatud ka kolmas katusel istuv kast, mis välisvooluga soojendama-jahutama mõeldud. Et magades ikka kliima kontrolli hoida.
Meeldiv ja praktiline lisa on ka küljele kinnituv varjualune. Et vihm jumala eest väliüritustel segama ei hakkaks.
Telekast, videost, nintendost ja muust taolisest kraamist pole vast mõtet rääkidagi. Need koos nahksisu ja ohtra puiduga kuuluvad ju standardvarustusse!
Eelmine omanik on autot heasti hooldanud ning selle tõestuseks sain kaasa ka kena paki arveid, kus kõik tehtud tööd näha on. Ja tehtud on ikka päris palju. Ilmselt oli tegu kodanikuga, kes lukksepa sõna kuulas ning kõik leitud vead kohe korda lasi teha. Mehhaanik on ka aastaid üks ja seesama olnud.
Kuna aga buss oli mõned aastad seisnud, oli ka üllatusi tekkida jõudnud. Neist halvimaks oli olukord bensiinipaagis. peale igatmasti setestajate-lahustajate kasutamist tuli siiski paak maha võtta ning seal leidus kolme erinevat ollust: vesi, bensiin ja rooste. Seega setestajad siiski töötavad! Ime oli ka see, et auto töötas ka. Küll mitte hästi, kuid siiski.
Nüüdseks kogu kütusepoolele puhastamisega ring peale saanud ning masinat alguses vaevanud tuimus ja uimasus kadunud. Ka küttekulu tuli astronoomiliselt orbiidilt oluliselt maalähedasemaks.

Lisaks kõikide mahlade - filtrite ja rihmavahetusele on peal ka uus veepump, rihm ja küünlad samuti. Viimane suurem operatsioon oli avariireźiimi (Limp home) läinud käigukasti elustamine, mis lõppes edukalt solenoidi vahetusega. Boonusena installisin käigukastipõhjale õli väljutamiseks punni, et teinekord kuivema nahaga pääseda. Ja muidugi uus filter, tihend ja õli ka sees.

Talveperioodil kasutan bussi enamuses pikemate otste läbimiseks (perega) ja igapäevasõite teen vana hea Luminaga, mis lumes ja libedal parema pidamisega on. Ikkagi esivedune ju!
Lahtise varikatusega staabiauto Öös on asju