www.usaraud.ee  >

 Liikmetele:

 Kasutajatunnus:
 Parool:
Registreeru liikmeks!

Autopäevikud >


  Viimane sissekanne | 3 viimast sissekannet | Kõik sisseakanded (17) tagasi

 

 Omanik:

Mootorijupid 01.10.2016
Viimasel ajal siis paar uut tükki mootorile ostetud. Loogika ütleb, et kuna ma siin USA-s kohapeal olen, siis oleks nagu targem kallimad osad siit osta ja need siis pagasis üle ookeani vedada. Väiksemaid pudinaid saab hiljem ka tellida.

eBayst sai soetatud CRT Performance "CADILLAC 472 500 PRO SERIES Small Cap Blue HEI" jagaja komplekt. Sisaldab kõike mis pildilt näha + veel paar väiksemat jullat. Oota, mis mõttes mingi noname "CRT Performance"? Well, vastus on see et kui jagajast juttu tehakse, siis esimese (ja ainukese) valikuna on kõigil alati MSD, aga mina mõtsin et olen jube originaalne ja ostan noname asja :) Nende kodulehte sirvides võib aru saada, et turul on neil ikka jalg uksevahel, päris lootusetud mardid pole. Ok, odavam oli see ka kui MSD. Eniveis, pealevaadates tundub küll kvaliteetne olevat.

Jagaja
1. Brand New Small Cap HEI Distributor
2. CRT Performance 50k Volt Ignition Coil + Aluminum mounting bracket
3. 8 mm, Custom Fit, HD Spark Plug Wires
4. All connecting pigtails + SS bracket hardware
5. Extra advance bushing and spring as well as vacuum blockoff
6. Installation instructions
Unit comes ready to drop in and with a simple 3 wire hookup and your ready to go.

Järgmise asjana ostsin MTS#10 nukkvõlli + tõukurite komplekti. Kes midagi Caddy mootoritest teavad, need teavad ka seda et kaks kõige kõvemat tegijat turul on MTS ja CadCompany (vastavalt 500cid.com ja cad500parts.com). Mõlemad tegelevad R&D-ga ja kaup on väga kvaliteetne, ainult et MTS on enamasti odavam. Kuna eesmärk oli midagi etemat saada kui stock ja lisaks väike choppy idle, siis langes valik just sellele. Lisaks ei nõua vastav nukkvõll kaante (ega muude komponentide) modimist, mida MTS#15 ja 20 nukad nõuavad.

Nukkvõll
Kirjeldus: The MTS #10 Series Cam's provides a major boost in mid-range and top end performance. While this grind works great with the stock TH400 shift points, there is even more on tap if you manually shift your trans, as this cam seems to pull like a freight train to about 4800 RPM. Perfect towing grind for trucks with 3.73 gears. Raises peak cruise efficiency to 2800-3000 RPM. The MTS #10-ez Thumper Cam is designed to easily replace the underpowered 500/472/425 stock Cadillac Camshaft without the need to machine the valve guides when used with stock rockers and the lobes are specially designed for long term durability in both Land Crusing and Airboat Applications.

Nimetus: #10-ez "The EZ Install Thumper Cam"
RPM range: 1,200-4,800
Advertised duration range: 296*
Duration @ .050" range: 227*
Valve lift range: .465-476”.

Viimase asjana sai soetatud "Cadillac 472 500 Shaft Mount Aluminum Roller Rocker Arm Set w/ Hardware", müüjaks AT Racing. Hüva, jällegi mingi noname asi, aga loodame parimat, sest OEM disainist parem ei ole raske olla :) MTS-ist saaks ilmselt palju vingema seti, aga noh, hind ka mängib rolli. Klubilane DevilDeville avastas eBayst nimetet komplekti, ja ma ei hakanud pikalt mõtlema, läks kaubaks.

Nookurid
Brand: Procomp Electronics
Part Number: PCE261.1226
Rocker Arm Ratio: 1.60
Rocker Arm Style: Full roller
Stud Size: 7/16 in.
Self-Aligning: Yes
Rocker Arm Body Style: Standard
Rocker Arm Material: Aluminum
Rocker Arm Finish: Gold anodized

Muud olulised komponendid (klapivedrude komplekt, rõngad jne) lisanduvad hiljem. Kepsud-kolvid jäävad originaalid, ja seda olen komponentide valikul ka silmas pidanud.


Edit:
Asjad jõudsivad kohale, aga cam spec sheetilt võis lugeda järgmisi andmeid:
Advertised duration range: 279*
Duration @ .050” range: 224*
Valve lift range: .476”
LSA: 108°

Mille peale ma saatsin MTS-ile kirja, et mis toimub? Mehed vastasivad, et durationi numbreid muudeti hiljuti, et parendada perhvoormansit mid range'is. Noh, muutsivad siis oma kodulehel ka ära selle peale. Õnneks ma suurt traagikat siin ei näe, seega protsessima ei hakka :)

Jagaja Nukkvõll Nookurid