www.usaraud.ee  >

 Liikmetele:

 Kasutajatunnus:
 Parool:
Registreeru liikmeks!

Nädala raud  > Rapom V8


20. Jaanuar 2008 tagasi
Tänavalegaalne drag-i tsikkel, mida liigutab 1200 hobujõuline Mopari 8.2l V8.

Kui kuulud nende inimeste hulka, kellele Dodge Viper ülearu võimas tundub, siis ära edasi loe. Aga ülejäänutele tutvustame seekord 1000 naela e. 454 kg kaaluvat Rapom-it (Rapom on tagurpidi Mopar), millele peale tõstetud 8.2 liitrine kompressoriga ülelaetud Mopari V8 (tuunitud ICE Racing-u poolt). Mainitud mootor töötab alkoholiga ning toodab sõltuvalt kompressori seadest ning kasutatavast kütusest 1000-1200 hobujõudu.



Kuigi tehniliselt võttes on Rapon tänavalegaalne (või tänavaletaalne, kuidas soovite), siis pikim reis, mille omanik 44-aastane britt Nick Argyle temaga ette võtab on 10-miiline teekond kohalikule kiirendusrajale. Tänu veojõukontrollile kulub nullist sajani kiirenduseks vähem kui 3 sekundit ning veerandmiili läbimiseks kulutab see tsikkel alla 7 sekundi. Kütusekuluks on 4 miili galloniga e. u. 60 liitrit sajale.



Kiirendustsikkel sündis peale seda, kui Nick müüs ära oma monster-truck-i kere ning otsis palju pisemat projekti. Kuna tal ei olnud enam kasutada nii suurt töökoda nagu monster-trucki ehitamise ajal ning suurim tööks kasutatav ruum oli ta enda maja garaa˛, siis oli ainuvõimalik variant mootorratas. Esialgu oli Nickil plaanis osta uus mootor, aga tema naine soovitas kastutada seda, mis juba garaa˛is "jalus vedeles" e. monster-trucki mootorit.

Hoolimata mootori suurusest, arvas Nick, et miks ka mitte. Arvatavasti on naabrid päris õnnelikud, et tal ei seisnud ülearu mõnda reaktiivlennuki mootorit.



Tehnikast täpsemalt:

Mootor: 8193 cm3 Mopar-i big block.
Kompressor: 8.71 Littlefield blower.
Võimsus: 1000-1200hp, sõltuvalt blower-i kiirusest ning kütusest.
Käigukast: 2-käiguline (API Racing Transmissions).
Rattad:
Ees: 15x5.5 Prostar, millel rehviks Metzeler Marathon 180x70
Taga: 15x15 Prostar, millel rehviks Micky Thompson Sportsman Pro 29x18.5
Pidurid:
Ees: 2 x Harrison Billet "Big" 6 silindriga supportid
Taga: Harrison Billet 'Mini' 6 silindriga supportid



Allikas

Leidsid midagi põnevat, tahad seda teistegagi jagada? Vihja nädala rauda.