www.usaraud.ee  >

 Liikmetele:

 Kasutajatunnus:
 Parool:
Registreeru liikmeks!

Nädala raud  > Conklin Comet


27. Märts 2006 tagasi
Kadunud 3 sekundiga e. veerandmiil kiiremini kui Top Fuel dragster.

Paljude jaoks on Top Fuel dragster maailma kõige paremini kiirendav sõiduriist. Jutt 8000 hobujõust, 4.5-sekundilisest veerandmiili läbimisajast ning üle 500-kilomeetrisest tunnikiirusest on arvatavasti kõikide vähegi kiirendusspordist huvituvate inimeste mällu sööbinud.



Tegelikult suutis juba ligi 30 aastat tagasi, täpsemalt 1977. aastal üks vapper naine, nimega Kitty O'Neill läbida 402 meetrit tunduvalt kiiremini. Ky Michelson-i ehitatud rakett-autol läbis ta Mojave kõrbes 1/4 miili 3.22 sekundiga, saavutades lõppkiiruseks koguni 412 miilise e. 660 kilomeetriise tunnikiiruse. Autot lükkas edasi 7500 lb tõukejõuga rakett-mootor, mis töötas vesinik-peroksiid kütusega.



Ky Michelson e. "the Rocketman" on erinvevaid kiirusrekordeid püstitanud aastakümneid. Paljud neist rekorditest püsivad tänaseni. Ligikaudu 10 aastat rändas ta oma vesinik-peroksiid-kütusel töötavate autodega mööda Ameerikat ja püstitas ühtekokku 72 osariigi-, maa- ja rahvusvahelist rekordit. Tema autod olid esimesed, mis NHRA radadel saavutasid alla viie- ning alla neljasekundilised veerandmiili läbimise ajad, samuti oli ta esimene, kelle autod saavutasid NHRA radadel üle 300 ning üle 340 miilise lõppkiiruse.



Tulles hetkeks tagasi rekordi püstitanud auto juurde, siis võib tõsine huviline selle auto omale muretseda vaid 125 tuhande USA dollari eest, mis arvestades auto ajalugu ja imestamisväärt kiirust ei ole sugugi ülepakutud hind.

Lisainfot: http://www.the-rocketman.com/