www.usaraud.ee  >

 Liikmetele:

 Kasutajatunnus:
 Parool:
Registreeru liikmeks!

Autopäevikud > Cadillac Eldorado 1977


  Viimane sissekanne | 3 viimast sissekannet | Kõik sisseakanded (18) tagasi

 Cadillac Eldorado 1977

 Omanik: margo74

Saamise lugu ... 02.02.2007
Õemees helistas mulle mingil juunikuu X päeval ja ütles: kle ostame punase cadillaci, mootor 8,2 liitrit. Minu vastus oli lühike: mine perse.

Kuid hinge jäi midagi kripeldama. Käisime koos autot Ülenurmel Tarmo juures vaatamas. 5 öödpäeva ei saanud rahulikult olla -mingi aeg olime jumala kindlad et ostame - poole tunni pärast mõtlesin et täielik hullus ja ei osta.

Kuna hind oli ka suhteliselt hea siis jõudsime õigele otsusele ja ostsime ta kahepeale ära.
Nii et esimesel Eesti registris oleva 1977 a. Cadillac Eldoradol on kaks omanikku Margo (mina) ja Kalvi.

Ja peale sellist ostu igav enam ei hakka ....
pildid meie saagast 02.02.2007
Ah jaa - meil see päevik rohkem koomiksi vormis ja seda näeb piltide all ehk siis www.usaraud.ee/index.php?id=5_5_20_662
avatari pilt 02.02.2007
krt kuidas seda päeviku avatari pilti muuta saab?
pleku on oma töö teinud :) 24.02.2007
Lõpuks ometi on plekksepp oma töödega lõpule jõudnud, esmaspäevast (26.02.07) hakkavad maalrid eeltöid tegema ja loodame et nädalalõpuks on auto uue värvi all.
1 2 3 4
Tänud Stealth-ile tehtavate tööde kajastamise eest 28.02.2007
Selgub et automaaler kes tegeleb meie autoga on osutunud tõsiseks fänniks ninge peab oma tööde ja tegemiste kohta blogi. Arvan et siinkohal lõppebki minu poolne kere värvitööde jne kajastamine ning nende tegemiste kohta saab lugeda siit : algus -
gaz24-02.blogspot.com/2007/02/41-peatkk-kaua-kolgitud-kaunikene.html

hetke olukord - gaz24-02.blogspot.com/
Kere värvitud :) 14.03.2007
Lõpuks ometi - eile õhtul (13.03.2007.a.) sai auto siis uue kuue selga. Hoidsime hinge kinni kui Automaalri juurde läksime sest ei teadnud täpselt missugune see värv SUUREL pinnal jääb.
Meie jäime tulemusega rahule - saaks ta juba päikese kätte vurama :)
eks see toon sõltub valgusest ja nurgast aga mingit aimu saab
Kokkupanemise "rõõmud" 26.03.2007
Auto juba nädalapäevad käes ja kuna ilmad ka ilusad siis hea vaikselt nokitseda ja seda puzzlet kokku aretada.
Ja et mul väga igav ei oleks siis olid Mikid selle auto Mikimaal nö mikimoodi ära värvinud - st kroomdetailid jne vana värviga koos.
Võtmesõnaks on siin - puutükk
enne pärast 30 minutit tema majesteet ise
vaikselt aga järjekindlalt 27.05.2007
Kuna ajad väga kiired olnud siis pole eriti nokitseda jõudnud kuid asjad liiguvad sellegi poolest.
Kõige hullem ikka see et jänkid on oma värvimistega enamus detaile (liistud stanged jne) ära mökerdanud ja iga liistu puhastamine võtab päris kaua aega. Tihtipeale ongi nii et paari-kolme tunniga jõuab kahepeale vbl ühe liistu vms külge saada - aga asi seegi.
Meeletult kahju on ka sellest et ei saanud asendada osasid katkisi liiste (lihtsalt ei saanud neid usast ka)- aa noh vast kunagi ikka jõuab. Sama teema ka osade kroomitud osadega - ukse käepidemed jne kobrutavad - oleks teadnud et meils see asi nii ulmelt venib oleks nad pidand ikka Narva vms kohta saatma kus seda tööd tehakse aa noh - järgmine talv ju varsti tulemas ja eks teeb siis ära.
Paar kivi ka mehe kapsaaeda kes oma tööde käigus autolt paar jubinat ära krutis kuid neid tagasi ei kruttinud - täna oleks hea meelga tema kallal nö põhjendamatud vägivalda tarvitanud aa see selleks.
Vast saab järgmise nädala jooksul asja enam vähem kokku. Kõige hullemad on ukse aknad mis said välja võetud - kes kunagi need lahti kakub siis märgistagu markeriga poltide asukohad ära (seal kus piklikud augud regureelimiseks) ja võidate sellega päeva või paar oma elust.
esimesed capsid jälle küljes - krt 3 kord juba vist :P vahepeal vähe träni ka usa-st - vihje see Eldorado viimane O on siiamaani minu elu kallim O Aga ilma selle O-ta poleks asi see :) made in USA ja Eestis nühitud - kas just kõigeparem aga kindlasti parem kui enne stange ees
Klaasid ees 10.06.2007
On saanud ikka vaikselt nokitseda. Igatahes plaanis on nüüd see nädal ta kokku saada ja esimesed ringid see suvi ära teha.
tuledel prillid ümber Tagumise ja külgmised klaasid liimitud uus must sisu taga ka hakkasime ainult kõlareid vahetama ... miljöö
Homme vast koos 14.06.2007
Viimased päevad on saanud igal vabal momendil autot kokku laduda. Üllatavalt hästi laabus liistude panek - olin valmis hullemaks ja hetkel võib öelda et liistud täiesti rahuldavas seisus.

Kahju on sellest et akende ümber ei õnnestunud uusi/paremaid liiste hankida - vast järgmiseks suveks suudab hankida (kui mitte varem).

Näpp sai antud ka auto audio poole parnadamisele . Eesmärgiks on seatud see et salongis on ikka originaal raadio - kõik muu on peidetud.

Loodame et homme saame ta kokku - eks näis ...
tagumine stange jälle küljes rahu ja ainult rahu ... me pole erilised disco sõbrad
Jeeeehuuuu.. 16.06.2007
Õhta kell 1.30 sai auto komplekteeritud ja üks väike tiir tehtud. Pildid homme - õigemini täna aga hiljem :P
Veidi pilte siis ka 16.06.2007
Nagu eelmisest sisskandest lugeda võis on Eldo nüüd sõidukorras. Eks veidi nö pisiasju on veel teha.
Suurematest asjadest on puudu tagumise ja külgmiste akende ümber olevad liistud, puudu on veel sisemine ülemine tagaakana liist.
Samuti vaja uus nahk panna istmetele aga see on juba köömes võrreldes eelnevaga.
Ja mootor ... jne

:P

Nüüd on suvi jõudnud ka meie hoovile :)
polster taga õhtune töine miljöö uks vaip maas kuskil Tallinna ja Tartu vahel liigub nähtamatu Cadillac  ... hommik - auto pestud 1 2 3 4 69
F*** 17.06.2007
Pool kaks öösel saime kokku, kell kolm päeval saime kivi esiklaasi. Kõrvalisutja kohal päris korralik mõra.Tee oli pinnatud ja üks tolvan kihutas vastas suunas. Algas suur tagaajamine - ca 15 km. Eldo spido oli põhjas st üle 80 miili ta ei näita. Saime kätte. Meel oli väga kuri - oleks tahtnud haiget teha. Õnneks võitis kaine mõistus ja see et autos oli lisaks mestele ka kolm naist - üks naistest oli suisa vanaema. Sai politsei kohale kutsutud asja fikseerima. Inimene kes oli roolis kirjutas paberi et korvab tekitatud kahju. Kahe sõnaga - kuradi perse

Kust nüüd saab uue või siis korraliku esiklaasi? Krt meil oli/on siuke seksi rant ka üleval mis päiksega välja ilmus. F***
12
Ja kui siis juba... 17.06.2007
Eks see kihutamine lõi mootoril nõrga koha välja. Nüüd siis kolin sees. Arvatavasti saaled vms.
Ühesõnaga sõita ei või ja vaja korda teha.

Kui keegi oskab soovitada head kohta kus V8 korralikult remonditakse ja kirvest selga ei lööda oleksima väga tänulikud. Ise arvame et kui juba teha siis vbl kapremont.
Mootor remondis 22.06.2007
Auto Tartu Partsus ja kõik toimib - lootus et saab Haapsaluks valmis, Samas pileteid ostma veel ei kipu ;).
Parempoolne väljalaskekollektor on ikka päris pees - lisaks ühele suurele praole on ka tükk väljas - oleks ülikõva kui kellegil peaks selline (parempoolne väljalaske kollektor) kuskil lebama ... Eks järgmine nädal selgub kas seda on võimalik taastada või ei.
Aeg kaob ...rõõmud jäävad 28.07.2007
Ühesõnaga - venib. Viimane lubadus oli et väntvõll läheb 1 august lihvimisse ja nagu aru sain siis peaks peale seda paari päevaga koos olema.
- Diletantide paraad - 17.08.2007
Väntvõll oli nii pees, et pidi uue/järgmise muretsema.
See selgus muidugi siis kui võll oli juba nädalaid lihvimise järjekorras olnud - et saaks kiiremini sai kähku sebitud üks vana. Vana kohal siis öeldi, et ei saa lihvida kuna võlli ots pole nö ringikujuline st vaja mingit vahe jublakat, et pinki panna (sellele mehele oleks paras see paarkend kilo võlli varbale lasta, kes vaatab algul kaelasid aa siis võlli ennast). Siis selgus et Tallinnas saab lihvida.
Loo moraal on selline - uus koos saaledega oleks samasse hinnaklassi tulnud - tahtsime võita ajas aga isegi seda võitu pole.
Lootus et saame veel augustis sõita pole kustunud


Kaua tehtud kaunikene 03.11.2007
Saime auto paarpäeva enne esimest lund kätte.

Igast imelike põhjuste pärast ei võtnud remont aega mitte 2 nädalat vaid ca 4,5 kuud.

Pealekõige muu selgus et mootor polnud 500 cc nagu on tehnilises passis jne vaid 425 cc - siinkohal tahaks tervitada hr Tarmo Saart. Ühesõnaga ökopill

Kuigi hooaeg läbi tahaks ikka lõpuni viia audio paigalduse - vaja ehitada bassikõlaritele kast, paigaldada makk (peidetult) ja fotosilm vms puldi jaoks.

Loodame et järgmine suvi saab ikka sõita ka