www.usaraud.ee  >

 Liikmetele:

 Kasutajatunnus:
 Parool:
Registreeru liikmeks!

Autopäevikud > Chevrolet Suburban K1500 1997


  Viimane sissekanne | 3 viimast sissekannet | Kõik sisseakanded (19) tagasi

 Chevrolet Suburban K1500 1997

 Omanik: GulfStream

Tegemised 10.10.2008
2008
Kohe sai vahetatud kõik õlid ja filtrid.
Vahur vahetas esisillas kuludud osad ja kolinad kadusid.
A/C sai ka ülekäidud Õnne tänaval ja töötab siiani korralikult.
Vahetatud sai esituled uute vastu, kuna eelmised olid üsna väsinud.
Lisatud tagurdusabi,peegel-7"LCD ja tagurduskaamera.


Kui on küsimusi siis tel.50 76 654
uued esituled
tegemised 28.07.2009
2009
Sai vahetatud veel mõned esisillapuksid.
Uued esiamordid.
Vahetusse läks paar pidurisilindrit,tagumised simmerlingid rattalaagrite juurest.
Sügiseks on uus jooks 265/70/R16 M+S juba ootamas.
Hetkel auto taas igati ok ja mõõdab miile usinasti edasi.
Nüüd uus tagurduskaamera monitor,eelmine läks ju jalutama.
kaameramonitor tagurduskaamera
tegemised 23.08.2010
2010
Möödunud talv oli 4x4 autole ja omanikule kui unistus, olime ainukesed kes teedel muretult liikusid ja teisigi sai tihti aidatud. "Äkki saaks tõmmata", "Ja ikka saab", oli põhiline suhtlus teiste juhtidega.
Talv oli lumerohke ja sai nii auto kui juht proovile pandud. Ise vööni ja auto kapotini lumes, kuid saime teele tagasi, tänu labidale ja 4x4 veole.
Sai kõik vajalikud õlid ja filtrid vahetatud.
tegemised 21.04.2011
2011-1
Akuklemm läks pooleks ja tuli ise midagi asenduseks kiiresti teha, hetkel tundub leiutis toimivat.
katkine asendus asendus1
tegemised 21.04.2011
2011-2
Kevad käes ja mõned väiksemad vead mis talvega tekkisid vajavad kohendamist. Tagumised lisatuled, udutuli ja tagurdustuli vaja tagasi panna oma kohale. Esiemene numbrialus vajab vahetamist, enne kui number ära kaob.
Ja ongi taga uued lisatuled!
Paigaldasin tuled nii et need liiguvad põhja alla kui lumehange peaksin tagurdama, mitte ei jää hange peale nagu varem juhtus. Mõte on hea aga eks järgmine talv näeb kas reaalsuses ka toimib!
udu-ja tagurdustuli
tegevused 20.05.2011
2011-3
Täna päeval käis auto kallal pikanäpumees ja viis ühe rattakilbi ära. Kahju 32eur ja tellimisele kulutatud aeg.
Kui kätte saaks murraks sõrmed ära!
nii see oli
tegemised 28.06.2011
2011-4
Talv 2010-11 tegi omatöö ja nüüd oli aeg uus spoila panna.
Tähetornis sai mõned osad vahetatud, tagasilla pooltelje simmerid, üks pidurisilinder, piduri peasilinder, rihm, sisslaskekollektori tihend, tagasilla kardaaniristid, jahutussüsteemi toruühendus, kojameeste aegrelee remont.
1 2 3 5 6 4
avarii 19.08.11 19.08.2011
Täna sai Suburban külje pihta! Sikupilli keskuseparklas läks üks Peugeot Partner veerema ja peatus minu auto küljes. Partneri omanik võttis süü omaks ja tema kindlaustus saatis auto "Heimarus"(TopParts-i majas) tegemisse.
Eks nüüd jälle mõneks ajaks ühest usarauast vaba.
Vaadake pilte ja tehke oma jäteldus... ära pargi sinna kus on palju vaba ruumi, mõni võib seal vabalt ringi veereda!

Nüüd auto taas käes ja meel on hea!
Lõpp hea kõik hea (minule hea kogemus), tulemus kena ja sõit võib rõõmsalt jätkuda!
1 2 4 vabandan et pildi kvaliteet selline
tegemised 21.09.2011
2011-9
16-19.09.2011 sai paigaldatud Gaasiabi OÜ poolt Suburbanile gaasiseade. Gaasipaak tuleb nii autosse paigaldada et selle kõrvale mahub ära euroalus.
Minu esialgne soov oli 108l vertikaal toroidne gaasipaak paigaldada täpselt tagavararatta kohale ja katte all näeb ka selline väja. Kuna Eestis neid pole liikvel siis on võimalik tellida ainult tehasest ja seal min. kogus mida valmistatakse on nii suur et keegi neid lattu riiulile seisma ei telli.
Kahjuks ei saanud ma sellist gaasipaaki nagu oleksin tahtnud. Tagavararatta kohale pandi 70l silindriline paak ja loodan et minule sellest piisab. Töömees nägi kõvasti vaeva ja aega et minu soov teoks teha ja see tal ka õnnestus. Mees oli uhke oma saavutuse üle ja mina rahul kuna ruumi jäi päris palju veel paagi kõrvale. Gaasikulust kirjutan edaspidi, hetkel läbisõit veel liiga väike et midagi pajatada.
Nüüd olen gaasi põletades täiesti roheline!

05.09.2012 seisuga gaasikulu max trassil ja linnas kokku 16 l/100km.
täiteava veel on ruumi piisavalt gaasipaak koos alusega juhtnupp mootoriruum
tegemised 09.12.2011
2011-12
09.12.11 Plokisoojendus, seade ja paigaldus AB-st.
Kuna tegemist on meie pere talveautoga siis oli aeg paigaldada plokisoojendi! Kuulsin et gaasiseadme kõrvale on hea lisa plokisoojendus, et hommikuti auto võimalikult kiiresti bensiinilt üle gaasile läheks.
Kui on võimalik 220v kasutus siis eelsoojendi igati asjalik vidin, mõjub mootorile talvisel ajal käivitamisel kindlasti paremini kui külmalt käivitada. Soojendil plusse rohkesti, saad eelsoojendada ka salongi (selleks eraldi soojapuhur saadaval), ei pea enam hommikuti klaase jääst kraapima ja mootor nurrub soojana kohe sõidu alustamisel.
3tundi eelsoojendatud mootor saab 6-7min. töösoojaks ja klaasid sulanud!
Veel väga oluline, olen veelgi rohelisem kui enne.
220v kaabel 220v pesa spoila küljes 220v pesa tagant vaates kaabeldus mootori juures
tegemised 03.01.2012
Head uut aastat kõigile!
2012-1
Aasta lõpus sai soetatud peale mõningast kaalumist maasturile ka järelhaagise vedamiseks konksuraam. Kevadel-suvel on väike plaan minna ühte 4000kg kaaluvat haagist lükkama aga see juba edaspidine teema kui õige aeg käes.
Raam on kasutatud ja vajab korraliku puhastamist ning uut värvi enne kui alla läheb!
just sai kodu toodud... värske värv suveks alla
tegemised 11.01.2012
2012-2
Iga kevad algab auto sisepesuga ja ei märka et nii väga põrand puhtmaks läheks, juba varasemast mõtlesin midagi põrandale jalgade alla ostida.
Nüüd enam ei kannatanud vaadata kuidas põrand aina lögasemaks ja porisemaks läheb ning läksin ostsin kummist porimatid. Tegin eeltöö internetis (igasugu börsid ja kuulutusteportaalid) ja avastasin et 14eur eest komplekt 4tk Tallinna Kadaka autoturul kohapeal saada. Autoturul selgus et porimatte saab paaridena osta ja täpselt selliseid kui sinu autosse sobivad ning mida hetkel kohapeal pole saab äkki järgmisel korral organiseerida.
Müüja väga abivalmis valis välja ja paigaldas vastavalt sõidukile sobivad porivannid ka salongi ära. Teenindus tasemel, kiire ja taskukohane, soovitan!
Nüüd juba mõned nädalad lume ja poriga kasutanud ning väga rahul porivannid töötavad 100% ning põrand puhas ja kuiv.
1 2
tegemised 16.07.2012
2012-3
Esimeste kuumade ilmadega avastasin et kliima ei anna külma, mingi jama majas. Viimane sellelaadne töö sai tehtud 2008 aasta.
Üks kiire kõne Üllarile (tel 5052156) ja järgmisel päeval Õnne tänavale. Lõunaks oli selge trass kahe kliima vahel on kogu selle jama põhjustajaks, torud läbi ussitanud, aeg on teinud oma töö. Lisaks selgus et radikas mootoriruumis vajab ka vahetust uue vastu. Nii siis uued torud alla, uus radikas ja üks ühendus uuendatud ning värsked ained sees asi toimib väga hästi. Päeva jooksul selgus et ikkagi ei taha uus ühendus pidada ja tagasi meistrimehe juurde. Järgmisel hommikul auto käes ja kõik toimib kenasti.
Nüüd remondist pea kaks nädalat ja kliima jahutab mõnusalt, ei muud kui töö on korralik ja endal süda rahul!
uus kliimatrass uus kliimaradikas
tegemised 02.09.2012
2012-4
Seegi auto sai ühel päeval valged paelad ja lindid, pulmaauto!
valged lindid ninal lipsud külgedel lipsud külgedel
tegemised 06.09.2012
2012-5

Suvest saab peagi sügis ja aeg on mõningased ettevalmistused teha. Mõndaaega olen hoogu võtnud et peaks autole porilapakad panema, et siis ratta ümbrused vähe puhtamad ja kivid mis ratta alt peaksid kere suunas lendama ei vigasta värvi. Tegelt tüütas ära tagakaitseraua sisemise poole puhastamine talvisel või mudasel sõidul,kõik mis ratta alt lendas maandus sinna. Samuti olid küljekarbid paraja liiva- ja kivipesu saanud. Egas muud kui rooste tõrje ja kivikaitse peale. Lapakatega selline huvitav tõsiasi, et Suburbani suurust arvestades, on tegamist ikkagi väikeveokiga siis tuli põhiusega minna suuremate vendade osade poodi ja osta veoautode varuosapoest porilapakad. Porikummi alumise ääre kõrgus maast on 23cm, peaks piisav olema et isegi kõrgema äärekivi vastu ära ei sõidaks. Suureks plussiks muidugi see et ühest veoki porilapakast saab talle kaks (300x400x5mm) ja seega pole soetamine teab mis kulukas ettevõtmine, maksta oli lausa rõõm, 28 euriga kõik neli lapakat olemas. Müüja avaldas veel saladuse, et ralliautodele lõigatakse samast materjalist nii öelda õiged porilapakad, ma muidugi ei tea mis neil teiste lapakatega vahet on aga kui õiged siis õiged!
tagant vasak parem
tegemised 25.03.2013
2013-3

Ettevaatust mõned seadmed ei kannata külma!

Piltidel tegemist seadmega CTEK MXS 5.0 mis mõnda aega tagasi soetatud Akukeskusest ja hetkel on kehtiv garantii.
Seade on igapäevases kasutuses ja kaitseb hetkel vana käivitusakut külmumise eest.
Nii siis piltidelt näha millise vigastusega on tegemist, avastasin peale viimast suuremat külma (öösel -16). Tundub et valmistaja on kasutanud sellist kaablit mida võiks vaid tubase temperatuuri juures kasutada, külmaga läheb see kaabel jäigaks ja ühel hetkel andiski järele stressipunktist. Siiani on kõik mõistetav, ka parimatel tegijatel juhtub, garantiiga asi parandatakse või kaabel vahetatakse uue vastu aga kahjuks nii see asi ei läinud. Kirjutama ajendas just nimelt müüja suhtumine, kuna minu mure müüja arvates pole see teema millega nende juurde tulla. Kuna seadmel on garantii siis esimesena pöördusin müüja poole et mida oleks võimalik sellise juhusega teha. Kas on võimalik vigast kohta remontida või äkkist vahetatakse toitekaabel garantii korras üldse uue vastu.
Minu suureks üllatuseks ei huvitanud müüjat minu mure ja mind saadeti pikalt, nemad ei remondi, ostku ma uus laadija või otsigu ise keegi elektrik kes selle juhtme korda teeb ja pealegi milles küsimus seade ju ise töötab.
Selleasemel et mulle kui kliendile pakkuda mõistlik lahendus leitsid nemad võimaluse see vigastus keerata minu kraesse, et ise lõikusin, muljusin või venitasin selle kaabli selliseks kui ta hetkel on. Kogu teema taheti kõrvale viia jutuga et laadija korpusel on väike täke(tähtede E ja K all) mis on kukkumisega või muljumisega tekkinud. Nende väitel on ka kaabel muljutud, näiteks kapoti kinni lüües. Reaalselt oleks see laadija keskelt pooleks kui ma selle Suburbani kapoti vahele lööks!
Sellist juttu võib mõnele vanaemale rääkida ja võibolla ta jääb seda jama ka uskuma aga ise olen piisavalt tegelenud kõiksuguste tööstuslike kui ka koduste majapidamisseadmete kaablitega nii et reaalne kogemus täitsa olemas.
Ettevaatust kellel on sama seade, teid võib tabada sarnane juhus!

Tänud info eest, kes on oma juhtumistest sama seadmega mulle emailile saatnud, vähemalt tean et ma pole ainus õnnetu!
isolatsioon vigane lähemalt küljelt ka üks vaade laadija alt vaade tööasend mootoriruumis ei mingit muljumis, venitus ega lõike võimalust vigane koht tööasendis mootoriruumis
tegemised 17.07.2013
2013-4
Uus jooks universaalrehve 265/70 R16 juba garaazis ootamas paigaldust.
veel garaazis
tegemised 26.08.2013
2013-5
US-Partsis paigaldatud uus genekarihm. Kuna vana kolmik pudenes laiali siis sai uus kolmik jahutuslõdvikute vahele koos posu klambritega, uus mootoriõli ja õlifilter. Minu kahtlused et esisillas on mingi jama leidis kinnitust, nüüd uued jupid küljes ja sild seadistatud. Auto väga heas korras ja valmis talve tulekuks.
Auto müüdud. 30.11.2013
2013-6

Nüüd siis autol uus omanik, masin vurab Tallinnas ja selle ümbruses edasi! Edu uuele omanikule ja palju mõnusaid miile.